pisanje, režija, design
Sinapsa_logo z napisom.png

Sinapsa

07 - Godwinov zakon

Tokrat se Rok in Tine lotita teme, o kateri želi Tine razpravljati že nekaj časa. To je doping v športu.  Seveda ju pogovor hitro zanese na polja človeške augmentacije. Nevedoč se kmalu znajdeta v območju tabu tem, ki govorijo o super ljudeh in… Ali veste o čem govori Godwinov zakon?

Read More
Rok Sanda
05 - Borbe s časom

Po dolgem času zopet pred mikrofonom. Tine in Rok se posipata s pepelom zaradi zamujenega časa, za vse skupaj pa krivita čas in dejstvo, da ga je vedno premalo. Nova sezona, stara nergača…

Read More
Rok Sanda
04 - Uporabniška izkušnja

Rok in Tine se podata po poti nostalgije in sramotnih spominov, nato zavijeta na kozarček vina, kjer Tine zopet benti čez svet, Rok pa teoretizira o optimizaciji življenja. Sledi še debata o virtualni resničnosti, kjer se jima pridruži Jernej Mirt iz startupa VIAR. Vse skupaj se konča nekje pri Alfa Centavri, ali pa vsaj nekje v Rokovi domišljiji.

Read More
Rok Sanda
03 - Dva odtenka sive

Tretja oddaja Sinapse si drzne še globlje v Tinetovo komplicirano dojemanje sveta in poskuša razbiti kodo barvnega spektra, Rok pa vse skupaj začini z optimizacijami financ, ki gredo, čisto v Rokovi navadi, malce predaleč.

Read More
Rok Sanda
02 - Ko se zbudijo ptice

Druga oddaja Sinapse nadaljuje pot odkrivanja Rokovih optimizacij in Tinetovih frustracij. V nekem trenutku se oddaja razvije v težko razpravo o umetni inteligenci in našem neizogibnem koncu, vendar jo reši Tine s svojimi modrimi ugotovitvami o naravi, ki nas obdaja. K sreči zdaj vsi vemo, kdaj se zbudijo ptice.

Read More
Rok Sanda
01 - Primarna družina

Prva oddaja Sinapse se sprehodi od skupnih korenin v srednji šoli to stvari, ki naju delajo drugačna, čudaška. Od seksističnih stripov, do primarne družine,  od ribjih kosti do produktivnosti. Epizoda, ki postavi temelje za zmešnjavo, ki se imenuje Sinapsa.

Read More
Rok Sanda